Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Αναπολώντας τις χρονιές που πέρασαν............

          Δύο μόνο μήνες έχουν απομείνει για να αποχαιρετήσουμε το 2015 ….. και όλοι εμείς νέα και παλαιά μέλη του Συλλόγου πρέπει να σκεφτούμε πως θα << καλωσορίσουμε>> την νέα χρονιά που θα έρθει (το 2016).

          Αναπολώντας τις χρονιές που πέρασαν και ξεψαχνίζοντας τα αρχεία μας ανακαλύψαμε σημαντικά και αξιόλογα ημερολόγια που φιλοτέχνησαν παλαιότερα μέλη του συλλόγου μας …αξίζει να σας κάνουμε μια σύντομη αναδρομή για να καταλάβουμε όλοι πόσο σημαντική είναι αυτή η διαδρομή από το 1963 έτος ίδρυσης του συλλόγου μας μέχρι σήμερα!!!!

Δευτέρα 15 Απριλίου 1963



Οι υπογραφές και τα ονόματα των ιδρυτικών μελών!!!



1975  -  Ημερολόγια από ξύλινους κορμούς δέντρων που κατασκεύασαν και φιλοτέχνησαν μέλη του Συλλόγου



1979 - Ημερολόγια τοίχου από χαλκογραφία που κατασκεύασαν και φιλοτέχνησαν μέλη του Συλλόγου



 1982 - Τα πρώτα τυπωμένα ημερολόγια τοίχου, με σκίτσα του Νίκου Παναγιώτου Αρχιτέκτων Μηχανικού του Ορίου, απεικόνιζαν σπίτια καλντερίμια και τοπία του χωριού μας




1988 -  Μπρελόκ για κλειδιά γιορτάζοντας τα 25 χρόνια ίδρυσης του Συλλόγου μας 1963~1988 




2004 -  Συλλεκτικό ημερολόγιο βιβλιοδεσίας. Περιλάμβανε φωτογραφικό υλικό από συλλογικές δράσεις του συλλόγου , ήθη και έθιμα του χωριού μας  



2006 – Ατζέντα και ημερολόγιο. Περιείχε διαφημίσεις ελεύθερων επαγγελματιών του χωριού μας καθώς και τα σταθερά τηλέφωνα των κατοίκων στο Ορίου.



2012  –  Ξυλόγλυπτα ημερολόγια τοίχου. Δημιουργίες από το                τότε Δ.Σ. του συλλόγου



2014 – Ημερολόγια τοίχου με θέμα: ΄΄Σχολικές αναμνήσεις΄΄

 από το Δημοτικό Σχολείο του χωριού μας , 

με φωτογραφικό υλικό από το 1926~1989 

(από το 2002 έχει μετατραπεί σε Λαογραφικό Μουσείο από το σύλλογο)



2015  – Ημερολόγιο τοίχου με θέμα: ΄΄Αναμνήσεις του χωριού μας΄΄ Περιείχε φωτογραφικό υλικό από  παλαιά καφενεία, περίπτερο ,φούρνο και γενικά μαγαζιά του χωριού μας.



   Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατασκευή και η δημιουργία αυτών των ημερολογίων είχε γίνει με την προσωπική εργασία των μελών του συλλόγου και με χρηματικές χορηγίες ελεύθερων επαγγελματιών που αναγράφονταν πάντα στα ημερολόγια. Χωρίς την δικιά τους προσφορά δεν θα μπορούσαμε να τα υλοποιήσουμε …γι αυτό και τους ευχαριστούμε πολύ!!!

    Τώρα λοιπόν είναι η ώρα να σχεδιάσουμε να οργανώσουμε και τέλος να υλοποιήσουμε το ημερολόγιο του 2016 ….Μια μας σκέψη είναι να συλλέξουμε παλαιές φωτογραφίες από ψυχαγωγικές δραστηριότητες του Συλλόγου και γενικά του χωριού μας… Αυτό το ημερολόγιο θα θέλαμε να είναι χαρούμενο,  με πολλά χαμόγελα …έτσι θα θέλαμε να είναι και η φετινή μας χρονιά χαρούμενη γεμάτη με αισιοδοξία και χαμόγελα …. Καλούμε λοιπόν όχι μόνο τους συγχωριανούς μας , αλλά και της ευρύτερης περιοχής να μας βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν σε αυτή μας την προσπάθεια, είτε με παλαιές φωτογραφίες είτε με χρονολογική εξιστόρηση γεγονότων ή με χορηγίες όπως κάνουμε τα τελευταία χρόνια καλή θέληση να υπάρχει και όλα θα γίνουν …. Οι προτάσεις σας και η ιδέες σας μας είναι πολύτιμες και απαραίτητες γι αυτό μη διστάσετε να μας τις καταθέσετε ….     

Δεν υπάρχουν σχόλια: